Logopedske sonde

Šta su logopedske sonde i čemu služe?

Logopedske sonde su "alat" koji, mi, logopedi koristimo u tretmanima nepravilnog izgovora glasova. To su instrumenti od nerđajućeg čelika, specifičnog oblika. Koriste se u svrhu lakšeg i preciznijeg postavljanja jezika u tačan položaj, neophodan za pravilno izgovaranje određenog glasa. Praksa je pokazala da upotreba sondi olakšava i ubrzava proces korekcije ovog problema, koji ima veliki broj mališana. Upravo zbog toga, upotreba ovih instrumenata je preporučena od strane Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju.

Koje su razlike među sondama?

Logopedske sonde mogu da budu artikulacione i masažne. Artikulacione sonde se upotrebljavaju u mehaničkom delu terapije. Zanimljivo je da su one u početku upotrebljavane kod osoba sa potpuno oštećenim sluhom. Nakon što je njihova primena dala izuzetno zapažene rezultate, pronašle su svoju primenu i kod dece sa normalnim sluhom. Masažne sonde, kao što se da zaključiti iz naziva, služe za stimulaciju mišića masažom. U zavisnosti od toga koji glas korigujemo, ovim sondama sa izazivaju različite reakcije muskulature- kontrakcije, opuštanje, optimizacija tonusa mišića, aktivno pokretanje itd..

Sve sonde su zaobljene i veoma glatke, tako da su apsolutno bezbedne i bezbolne pri upotrebi. Budući da su napravljene od nerđajućeg čelika, njihova primena ne izaziva nikakve iritacije.

Obuka za korišćenje logopedskih sondi

Pored toga što ih upotrebljavamo u svakodnevnom radu sa decom i odraslima, Centar za edukaciju Torbica+ vrši obuku za primenu artikulacionih sondi (sondi za postavku glasova) i masažnih sondi (po čijoj primeni smo jedinstveni u Srbiji i regionu).

Cena obuke, sa setom sondi koji se dobija na poklon, je:
24.000,00- artikulacione sonde
30.000,00- masažne sonde

Nakon obuke se dobija sertifikat i priručnik.

Logoped za odrasle

Najčitanije


Deca kod logopeda

Izdvajamo za Vas


Razvoj dece do sedme godine


PiŠite nam

Kontakt

Adresa

Vojvođanska 13

Telefon:

063 7870430

Radno vreme

Pon-Pet 09:00 - 20:00